STILL WATERS RUN DEEP

Kunstnere

6. Theis Wendt DK 1981
Withdrawn 2014
Flatbed print, poleret stål, mdf, højtalere, medieafspiller, forstærker
Variable dimensioner
Arkaden, Vestergade 68
man-søn 10-18

Courtesy of Theis Wendt
Regnen falder non-stop på taget af Arkaden i Theis Wendts værk. Skulpturerne genspejler et andet rum end det de ligger i og tiden synes frosset fast og ubestemmelig. Withdrawn er skabt særligt til Arkaden. Et sted, der nu står forladt men tidligere husede en hel række klubber og et intenst natteliv. Tingene står tilbage alene og fraværet af organisk liv er det mest iøjnefaldende, som man træder ind.
Det antropocæne er betegnelsen for den epoke, hvor mennesket har sat så markant præg på jorden, at geologiske systemer og naturforhold også er menneskeskabte. I Theis Wendts værk er det dette tidsperspektiv, der er i spil. For ham er spillet mellem det levende og tingene / det nære og det næsten uendelige / fladen og dybden centralt. Kunstneren forholder sig til OOO - Object Oriented Ontology, hvor verden er set fra genstandenes perspektiv: De findes også når vi ikke ser på dem, ikke tænker dem og ikke bruger dem. De findes ofte endda efter vi selv ikke er her længere.
Det bliver en form for økologisk undersøgelse af de miljøer og spor mennesket sætter sig, der er på spil men også en poetisk stemningsmættet orkestrering af tingene uden os iblandt sig.