STILL WATERS RUN DEEP

Kunstnere

3. Tiril Hasselknippe NO 1984
Stairs
Beton, stål, pigment
2,65*2,50*2 m.
Ved Pogestræde i Magasins baggård

Courtesy of the Artist
Trappen i Tiril Hasselknippes værk er både himmelvogterens trappe, fitnesscenterets trappemaskine og babels-tårnets længsel og stræben.
Drivet mod et klimaks går igen i flere af hendes halv-abstrakte værker. De massive basale strukturer man ser i hendes skulpturer; trappen, bilen, surf boardet, formes som tingenes effekter - f.eks. er det det hårde, der trækkes frem i bilserien Year of Car og vægtløsheden, der skinner igennem i surf boardværkerne i Swim Good.
Inspireret af en amerikansk vestkyst minimalisme, hvor det syntetiske og det sublime forenes i findyrket abstrakt æstetik, skaber kunstneren en slags formalismens science fiction.
Hasselknippe arbejder med fiktioner. Hun har skabt Stairs til Still Waters Run Deep og til pladsen ved Magasins bagindgang ud fra en oplevelse af det skulpturelle og emotionelle i omgivelserne, ikke ud fra stedets historie. Trappen har en næsten brutal tilstedeværelse i det slidte miljø, som følelser materiali-seret i fast form. Både arkitekturen og poesien findes i Hasselknippes værker, hvor det mytologiske og strukturelle smelter sammen. På dette sted har hun fundet en stemning og en åndelighed som korresponderer med hendes eget formsprog.