STILL WATERS RUN DEEP

Kunstnere

10 Tue Greenfort (DK) 1973
Å
a. Sejle op ad åen , 2014
Selvbygger båd (kajak lignende bådtype), træ, akryl, folie
300 x 50 x 45 cm
Eventyrhaven, Flakhaven, Odense

b. Å Thomas B. Thrige Stalaktitter, 2014
Beton, Stalaktitter
Variable dimensioner
Naturstyrelsen,Sollerupvej 24, Sollerup

c. Å kildevand, (www.neitherwastenorwater.net), 2014
1,5 Liter PET vand flaske, beton
35 x 50 x x 45 cm
Øen v. Odense å’s stryg, Munke Mose

d. Å rejse, 2014
Digital fotografier
Carlsens Kvarter,
Hunderupvej 19
man-lør 12- 01 søn 13 – 19

Courtesy of Tue Greenfort
Odense Å løber tværs over Fyn. Dens udspring er Rislebækken ved Arreskov Sø i Fåborg og dens udmunding er i den lange Odense Fjord ved småøer som Vigelsø.
Det er denne dimension af vand, tid og natur, der vækkes til live med Tue Greenforts land art-baserede skulptur. Undervejs når åen fra naturstyrelsen Fyns hovedsæde ved bækken, over Arreskovsø, igennem en lang række landbrugslodder, ind igennem centrum af Odense, forbi giftgrunden ved Gasværket og ud langs varmtvandskanalerne ved havneløbet.
Det er miljøet og de økologiske netværk og systemer, der optager Tue Greenfort. Kunstneren rejser turen igennem åen med sin båd og dokumenterer denne handling som del af sit værk. Stederne er forbundne og naturen er allestedsnærværende i mere eller mindre styret, formet, restaureret eller naturlig grad. Det er en undersøgelse af vandet i dets forskellige materialiseringer og faser - og af naturbegrebet i sig selv. Undersøgelse af naturen og kulturen som systemer vi er spundet ind i ligger i flere af kunstnerens værker. Som f.eks. Garbage Bay på Sculpture Centre i New York og Diffuse Einträge på Skulptur Projekte Münster 07, der ser på menneskets naturbegreb og manipulation.