STILL WATERS RUN DEEP

Kunstnere

1. Nina Beier DK 1975
Liquid Assets 2013
Liquid Assets er skabt af en statue af den mexicanske frihedskæmper Emilliano Zapata. I værket er de organiske dele skåret bort og kun metalelementerne bevaret. Det der lades tilbage er våben, smykker og ammunition. Fraværet af kroppen gør den fragmenterede skulptur til genstande, der kan gribes om og indtages. Monumentet bliver så og sige pillet fra hinanden i værket og gjort konkret. Det fungerer ved at sætte sig i relation til noget andet: til det menneske og den forhistorie, der ikke er her og ved også at pege videre på andre historier, kampe og minder. Det fysisk fraværende bliver mentalt nærværende.

Beiers skulptur er placeret på Rådhuset - et historisk monument og en anden form for magt-repræsentaion. Kunstneren arbejder ofte med at omsætte en repræsentationsform til en anden: Monumentet til del-elementer, det rumlige til det flade, hukommelsen til bevægelse eller det organiske til det døde. Statuens iscenesatte fastholdelse af tid findes også i flere af kunstnerens værker, såsom The Complete Works, 2009, hvor en danser genopfører hele sin karrieres koreografiske repetoir eller i værket Tragedy, 2011, hvor en hund instrueres i at spille død.
Liquid Assets er som sådan et billede på omsætningen af værdier fra en form til en anden og en transformation af tid og væren, der fortsat finder sted.
Dele af bronze statue af Zapata
Variable dimensioner
Odense Rådhus, 1. sal, Flakhaven 2
man-ons 9-15.30 tor 9-17 fre 9-12

Courtesy Croy Nielsen, Berlin and Proyectos Monclova, Mexico City
Photo: Jan Søndergaard